Снимка: PexelsСпоред разпоредбата трябва и всички учители и работещи в училищата

...
Снимка: PexelsСпоред разпоредбата трябва и всички учители и работещи в училищата
Коментари Харесай

Кипър въвежда задължително ежеседмично тестване за коронавирус за учениците от средните училища

Снимка: Pexels

Според наредбата би трябвало и всички учители и работещи в учебните заведения да минават ежеседмично тестване.

Мерки важат за всички държавни и частни учебни заведения.

Кипър вкарва наложително ежеседмично тестване за ковид за учениците от междинните учебни заведения на възраст над 12 години. На такава инспекция подлежат без изключение всички учители и учебен личен състав.

Учениците от лицеите и техническите учебни заведения, които се върнаха в класните стаи преди седмица, на 1 март, наложително би трябвало да показват негативен резултат от бърз тест, с цел да могат да участват в час. Тестването ще се организира всяка седмица. За учениците от гимназиите същото условие ще се ползва от 16 март, когато се възобновяват образователните им занятия.

Новите ограничения важат за всички държавни и частни учебни заведения.

Тестовете се вършат при единодушие на родителите. Тези възпитаници, които не преминат тест, при отвод на родителите или по други аргументи, ще продължат образованието си отдалечено.

Решението за децата бе взето като допълнение към влязлата по-рано в действие наредба, задължаваща всички учители и работещи в учебните заведения да минават ежеседмично тестване.

Правителството предприе тази стъпка след доста увеличение на позитивните случаи с Covid-19 в просветителната мрежа.

" Редовният скрининг на учебния личен състав и учениците понижава опцията за разпространяване на вируса и прави учебните заведения по-безопасни за всички ", се споделя в известието на здравното министерство.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР